Deseda Kalanderdő – „Földön, vízen, levegőben!”

A SEFAG Zrt. által kialakított Kalanderdő Kaposvártól északra, Magyarország leghosszabb mesterséges tavánál, a Deseda tónál található. A Kalanderdő a Desedai arborétum és parkerdő, valamint a Gombás parkedő területén került kialakításra. Célja, hogy a kaposváriakkal, illetve a távolabbról érkező turistákkal, látogatókkal megismertesse és megszerettesse a Deseda környékét, annak élővilágát. A Kalanderdőben kialakított tanösvények, információs táblák tanulási lehetőséget nyújtanak. Az attrakciók interaktív kialakításának köszönhetően élmény és szórakozás a tanulás. Iskolás csoportok, valamint családok számára nyújt szabadidős programot. A Desedán kínált horgászati lehetősséggel is egybeköthető program családok számára a Kalanderdő látogatása.

A Kalanderdő négy attrakcióval várja a kilátogatókat:

  • A csend erdeje
  • A kaland erdeje
  • Az érzékszervek és tudás erdeje
  • A múlt erdeje

Mind a négy helyen érdekes, játékos, informatív eszközök várják az érdeklődő természetbarátokat.

Látogatása

A Kalanderdő, illetve az arborétum más részei az év bármely napján ingyenesen látogathatók.

Megközelíthetőség

A Desedai Kalanderdő gépjárművel a 67-es főúton, Kaposváron keresztül vagy északról Balatonszemes-Somogybabod irányából érhető el.

Megközelíthető busszal is, melyről részletes menetrendi információk a Kapos Volán és a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. honlapján olvashatók.

Valamint elérhető vonattal, részletes menetrendi információk a MÁV-START honlapján találhatók.


Kalanderdő térkép


 

Fotógaléria


Alirét Vadászház


Karád Vadászház


Vörösalma Vadászház


Nagysallér Vadászház


Sziágyi Erdei Iskola

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Deseda Kalanderdő   

Adatvédelmi tájékoztató »