Ágneslak környéki programok

Kis-Balaton

A vízborított, fokozottan védett belső területek csak szakmai céllal, kísérettel, külön engedéllyel látogathatók. A Kányavári-sziget azonban mindenki számára nyitva áll a szabadidő kultúrált eltöltésére, két kilátótornya segítségével gyönyörködhetünk a táj csodálatos szépségében és megismerhetjük a Kis-Balaton élővilágát is.
A horgászengedéllyel rendelkezők számára horgászási lehetőség az Újszabar-Zalavár összekötő út, valamint a Kányavári-sziget közvetlen környezetében nyílik.

Kányavári-sziget

A Kányavári-sziget a fokozottan védett Kis-Balaton olyan része, amely kísérő nélkül szabadon látogatható. Megközelíthető a Sármellék és Balatonmagyaród közötti útszakaszról.
A szigetet egy különleges látványú fahídon érheti el a látogató. A 13 állomásból kialakított információs rendszer a Kis-Balaton madárvilágát mutatja be. A tanösvény jelképének a gyakran látható búbos vöcsök szolgált alapul (Podiceps cristatus).
A Kis-Balaton hírnevét elsősorban az itt fészkelő madárfajoknak köszönheti, még akkor is, ha az itt található számtalan növény-és állatfaj önmagában is indokolttá tenné a védelmet. A költőfajok mellett nagy jelentőségűek az átvonuló és az itt telelő madárfajok-főként réce- és lúdfélék. A Búbos vöcsök tanösvény kifejezetten a madárvilág bemutatására törekszik. Az útvonal hossza kb 1,5 km.

Zalakaros

A város legfőbb vonzereje az egyedülálló összetételű gyógyvíz, a gyógy- élmény és strandfürdő. A gyógyvíz és az élményfürdőzés mellett az aktív sportolást kedvelők és a természetimádók is jól érzik magukat Zalakaroson.Zalakaros Gyógy- Élmény és Strandfürdő
8749. Zalakaros, Termál u. 4.
Tel:             93/340-420     
E-mail: info@furdo-zalakaros.hu

A zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt. létesítményei az egész család számára biztosítják a nyugodt kikapcsolódás, rekreálódás és izgalmas fürdőzés élményét az év minden napján. Nyáron több mint 5000 m2 vízfelülettel várja Vendégeiket, ebből 1500 m2 fedett létesítményben, mely télen is rendelkezésre áll.

AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark
8900 Zalaegerszeg, Fürdő sétány 2.

Email: aquacity@aquacity.hu
Tel.: +36-92-599-101Csurgó

A 6 000 lakosú, rendezett, virágokkal teleültetett kisvárost már 1193-ban megemlítik a korabeli iratok. Itt élt és tanított egykor Csokonai Vitéz Mihály, abban az iskolában ami ma a Városi Múzeum. Érdemes még megtekinteni a műemléki védettségű református templomot, a gimnázium XVI. és XVII. századi nyomtatványgyűjteményét, a több mint 200 éves múltra visszatekintő, cseréptetős Molnár-féle házat, a Korona Szállót, a Basa kutat, a Meller kastély eklektikus stílusú épületét és a csurgói Arborétumot.


Kaszó

A népszerű kirándulóhelyet a turisták többsége kisvonattal keresi fel. A keskeny nyomtávú erdei vasút menetrend szerint, de a kirándulócsoportok előre bejelentett igényei szerint is közlekedik. A szentai vasútállomásról - pontosabban az állomás melletti fatelepről - indulva látványos a vonatozás Kaszóba. A vonatról a legszebb (és legbiztonságosabb) a nézelődés a Baláta-tó környékén.

Őrtilos

Az Õrtiloshoz tartozó szõlõhegy, a Szentmihályhegy kedvelt pihenõ övezete a környékbelieknek és az ország távolabbi vidékérõl érkezõknek is. Csodálatos panoráma tárul innen fel a Mura, Dráva árterére, ligetes erdõire és messze el lehet látni Horvátország belsejébe. Nevezetessége a hegynek a Festung mellett az 1763-ban épült kápolna.
A vasútállomástól a kis bányatóig, majd vissza egy másik útvonalon vezet a tanösvény; bemutatva a folyó és az ártér páratlan élõvilágát. Ez nagyrészt a Duna-Dráva Nemzeti Park területe.
Zákány és Õrtilos vályoggal borított dombos-völgyes felszíne a Duna-Dráva Nemzeti Park egyik legértékesebb területe. Számos túraútvonal szeli át a környéket, melyeken a túrázók az illír gyertyános-tölgyesek és bükkösök élõvilágával ismerkedhetnek meg, miközben gyönyörködhetnek a Látó-hegyrõl és a Szentmihályhegyrõl eléjük táruló panorámában.

Gyékényesi bányató

Az idelátogatóknak kiváló fürdési, horgászási és búvárkodási lehetőséget nyújt.
A gyékényesi tó kavicsbányájának köszönheti a Kotró nevet. A fürdőzők az út melletti szabadstrandon hódolhatnak szenvedélyüknek.  A Kotró kedvenc helye a búvároknak.Nagykanizsa

A város a sok parkos zöld terület mellett építészetileg is szép épületekkel bír, melyek közül a Dél-Zalai Takarékpénztár Székházát, a Bazárudvart, a Vasemberházat, az Arany Szarvas vendéglő épületét, a szecessziós Bogenriegen-palotát mindenképp meg kell említenünk. A Thúry György Múzeum helytörténeti kiállítással, a Kiskastély Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet Indiában készített festményeivel, a Magyar Plakát Ház időszakos kiállításokkal várja a látogatókat.
Az utcák a zalai dombok vonulatát követve kanyarognak, ezáltal válik izgalmassá a város képe.

 

További programlehetőségekről itt tud tájékozódni.

 

 

 www.somogyiturizmus.hu