Alexandrapuszta környéki programok

Csokonyavisontai Fás Legelő Természetvédelmi Terület

A község határában található Bikács és Hosszúnyíres elnevezésű fás legelő, amely mintegy 440 hektár kiterjedésű, országos jelentőségű védett terület.

Csokonyavisontai Termál-és Strandfürdő
7555 Csokonyavisonta, Néphadsereg út 25/B,
Tel.: 06-30-3399-834, Tel./Fax.: 06-82-475-177


Kalácskarnevál Csokonyavisontán

A nyaranta a község ad otthont a többnapos Kalácskarneválnak is, melyet különféle programok színesítenek a falu egész területén és a termálfürdőben. Ajánljuk a gasztronómiai különlegességek kedvelőinek.


Vidrapark
Petesmalom, Tel: +36-30-474-2491
vidrapark@gmail.com

Mike és a lábodi útelágazó közötti útszakaszról közelíthető meg a Vidrapark.
A látogatók itt megismerhetik a vidra élőhelyét, s mindazon állat- és növényfajokat, amelyek erre az élőhelytípusra jellemzőek. A bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból az élővilág zavarása nélkül nyerhetünk bepillantást a tavak mozgalmas életébe.

Nagysallér puszta (gazdálkodási és turisztikai központ) - Nagysalléri Vadászház, Szt. Hubertus kápolna, Trófea bemutató terem, Vadaspark

A 2013-ban újjáépített Nagysalléri vadászház 11 szobával, ötven fő fogadására alkalmas étteremmel, tradicionális vadászati stílussal várja vendégeit. A Nagysalléri gazdálkodási és turisztikai központ 1992-től tizenegy alkalommal adott otthont a Somogy Megyei Vadásznap rendezvényeinek, melyeken 6000 fő látogató is megfordult. A vadásznap kiemelt eseménye volt a Szent Hubertus mise, amelyet egy kis, napjainkban is látogatható fakápolnában celebráltak. Külön érdekessége a pusztának a Trófea bemutató terem, ahol kapitális és rendellenes gím, dám, őz és vaddisznó trófeák tekinthetők meg. A Vadasparkban Somogy kérődző nagyvadállományának képviselőit (gím- és dámszarvas, muflon, őz) figyelheti meg a látogató. A pusztától négy kilométerre, Petesmalomban a „Studinka László" Természetismereti Központban tiszteleghetünk a hosszú ideig ezen a területen szolgáló, s a vadászterület hírnevét könyveiben megíró neves szakember emléke előtt.
(Időpont egyeztetés: Szabó Szilárd: 30/4452-806, e-mail: szabo.szilard@sefag.hu)Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ
7570 Barcs, Május 1. u. 2., Tel: 82/565-500, Fax: 82/463-143

Barcsi Ősborókás Tájvédelmi Körzet, Borókás Tanösvény

A 2 km hosszú tanösvény a 6-os főút Darány-Barcs közötti szakaszán található az autóspihenő parkolója mellett. A tanösvény a Belső-Somogy homokpusztáinak jellegzetes növénytársulásait és állatvilágát ismerteti.

Babócsa

Látnivalók: Basakert, Prinke kastély falumúzeum, Sommsich- kastély, Török kút, várak
Programok: Nárciszfesztivál, Nárciszfutás (április vége-május eleje), Babparádé (augusztus)


Dráva
A természeti környezet, horgászat, hajókázás, vízi sportok szerelmeseinek ajánljuk.


Dráva Kapu Bemutatóközpont
7570 Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1. Tel.: 82/461-285, 30/474-3591; e-mail: dszentes@enternet.hu

Barcstól 4 km-re található a DDNP oktatóközpontja Drávaszentesen, ahol lehetőség van a Dráva, Magyarország legtisztább folyója növény- és állatvilágának megismerésére. Terepi programok (Üde rétek tanösvény és őshonos háziállatok bemutatása), természetismereti előadások, a Dráva folyó természeti értékeit bemutató kiállítás várja a látogatókat. Az oktatóközpontban lehetőség van kerékpárbérlésére, étkezésre is.

 

Lábod
Hosszúfalvi utcai kápolna, Hosszúfalvi utcai Tájház
Információ:   82/385-117      


Nagyatád város látnivalói
Szoborpark
Termál-és Gyógyfürdő

A természeti szépségek iránt vonzódó látogatóknak a Parkerdő, a Csónakázó-tó és a környék erdeinek turistaútjai nyújtanak kellemes szórakozást.

További programlehetőségekről itt tud tájékozódni.www.somogyiturizmus.hu