Csöprönd környéki programok

Inke

A település szép látványossága volt a múlt század hetvenes évéig az Inkey család kastélya, amelyet 1860-ban építettek fel. Parkját természetvédelmi területté nyilvánították, sajnos a kastélyt a faszerkezetek fokozatos romlása miatt le kellett bontani. Kevesen tudják, hogy a falu temetőjében nyugszik báró Eötvös Józsefné, az író és kulturális miniszter özvegye. Megtekintésre érdemes még a római katolikus templom. A római katolikus templom 1825-ben épült egy hajós klasszicista stílusú templom, az épület falán található a két világháború áldozatainak emléktáblája. Az Angyali Üdvözlet plébániatemplom kitűnő akusztikájának köszönhetően a későbbiekben hangversenyek helyszíne lehet. A templom alatt található az Inkey család kriptája.

Segesd

A település gyönyörű látványossága az 1777-ben épült katolikus templom és a kolostor, előbbit értékes oltárképek díszítik, amelynek a látogatók csodájára járnak. Segesd a Fájdalmas Anya somogyi búcsújáró helye. A búcsújárás során érdemes felkeresni a volt ferences templomot, amely a XVIII. század közepén épült. A zarándokok egész évben, de Nagyboldogasszony és Kisboldogasszony napján jelentős számban érkeznek a községbe.

Mesztegnyő

Mesztegnyőn található a megye egyik leggazdagabb növénytársulását és állatvilágát tömörítő Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet. A finom ízek kedvelőinek mindenképp ajánljuka Mesztegnyői Rétesfesztivált, melyet minden év júliusában rendeznek a községben. A hagyományőrzés és a néprajz iránt érdeklődők a helytörténeti múzeumban csodálhatják meg a paraszti életet bemutató tárgyakat.

 

Nagyszakácsi

Minden év augusztusának első hétvégéjén reneszánsz udvarrá változik a Nagyszakácsi: itt kerül megrendezésre a Királyi Szakácsok Nyomdokán című rendezvény. A reneszánsz gasztronómiai kultúra köré szerveződő programsorozat középpontjában a Királyi Szakácsverseny áll, melynek keretében nemzetközi szinten is elismert, profi szakácsok mérik össze tudásukat a reneszánsz ételekről és italokról. A rendezvény ideje alatt megkóstolhatják az elmúlt évek Királyi Szakácsainak ételeit, Királyi Borászok borait, valamint népi udvarokon különféle tájételeket a helyszínen megvásárolható bónokkal. Az idelátogatókat egész évben várja a Szakácsmúzeum a falu központjában.

Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont
(8700 Marcali, Rózsa u. 2/A, tel: 85/515-200)

A Városi Fürdő és Szabadidőközpont a város északi részén 80.000 m2-es épített parkban található. A fürdőben 50 m-es versenysportmedence, csúszda, gyermekpancsoló, termál - és gyógymedencék vannak.


Vidrapark

Petesmalom, Tel: +36-30-336-8214; +36-30-474-2491      
vidrapark@gmail.com

Mike és a lábodi útelágazó közötti útszakaszról közelíthető meg a Vidrapark.
A látogatók itt megismerhetik a vidra élőhelyét, s mindazon állat- és növényfajokat, amelyek erre az élőhelytípusra jellemzőek. A bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból az élővilág zavarása nélkül nyerhetünk bepillantást a tavak mozgalmas életébe.

Nagyatád város látnivalói
Szoborpark
Termál-és Gyógyfürdő

A természeti szépségek iránt vonzódó látogatóknak a Parkerdő, a Csónakázó-tó és a környék erdeinek turistaútjai nyújtanak kellemes szórakozást.

Zalakaros

A város legfőbb vonzereje az egyedülálló összetételű gyógyvíz, a gyógy- élmény és strandfürdő. A gyógyvíz és az élményfürdőzés mellett az aktív sportolást kedvelők és a természetimádók is jól érzik magukat Zalakaroson.Zalakaros Gyógy- Élmény és Strandfürdő
8749. Zalakaros, Termál u. 4.
Tel:             93/340-420     
E-mail: info@furdo-zalakaros.hu

A zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt. létesítményei az egész család számára biztosítják a nyugodt kikapcsolódás, rekreálódás és izgalmas fürdőzés élményét az év minden napján. Nyáron több mint 5000 m2 vízfelülettel várja Vendégeiket, ebből 1500 m2 fedett létesítményben, mely télen is rendelkezésre áll.

Csurgó

A 6 000 lakosú, rendezett, virágokkal teleültetett kisvárost már 1193-ban megemlítik a korabeli iratok. Itt élt és tanított egykor Csokonai Vitéz Mihály, abban az iskolában ami ma a Városi Múzeum. Érdemes még megtekinteni a műemléki védettségű református templomot, a gimnázium XVI. és XVII. századi nyomtatványgyűjteményét, a több mint 200 éves múltra visszatekintő, cseréptetős Molnár-féle házat, a Korona Szállót, a Basa kutat, a Meller kastély eklektikus stílusú épületét és a csurgói Arborétumot.


Kaszó

A népszerű kirándulóhelyet a turisták többsége kisvonattal keresi fel. A keskeny nyomtávú erdei vasút menetrend szerint, de a kirándulócsoportok előre bejelentett igényei szerint is közlekedik. A szentai vasútállomásról - pontosabban az állomás melletti fatelepről - indulva látványos a vonatozás Kaszóba. A vonatról a legszebb (és legbiztonságosabb) a nézelődés a Baláta-tó környékén.

Nagykanizsa

A város a sok parkos zöld terület mellett építészetileg is szép épületekkel bír, melyek közül a Dél-Zalai Takarékpénztár Székházát, a Bazárudvart, a Vasemberházat, az Arany Szarvas vendéglő épületét, a szecessziós Bogenriegen-palotát mindenképp meg kell említenünk. A Thúry György Múzeum helytörténeti kiállítással, a Kiskastély Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet Indiában készített festményeivel, a Magyar Plakát Ház időszakos kiállításokkal várja a látogatókat.
Az utcák a zalai dombok vonulatát követve kanyarognak, ezáltal válik izgalmassá a város képe.

 

 www.somogyiturizmus.hu