Kaposvártól mintegy 20 kilométerre, a Zselici erdőben található a Haracsi Vendégház, a Hotel Kardosfa*** tőszomszédságában.

A Dél-dunántúli Kék Túra útvonala mentén található vendégházat a magasabb igényű bakancsos és kerékpáros, természetjáró turisták részére kínáljuk.

A 3 db, egyenként 3 férőhelyes szoba került kialakításra, illetve a nappaliban további 2 főnek tudunk helyet biztosítani. Az összesen 11 férőhelyes épületben kialakításra került 3 db szoba saját fürdőszobával, önellátásra alkalmas, gépekkel felszerelt teakonyha, nappali étkező helyiséggel. Kialakításra került egy fedett terasz, illetve a vendégházhoz kapcsolódó, grillel és főzőlappal felszerelt kültéri, fedett konyha. A teraszról és nyári konyhából hangulatos kilátás nyílik az erdőre és nem utolsósorban kiváló pihenést kínál egy kiadós gyalogos vagy kerékpáros túra után. Az épület helyiségei és hozzá csatlakozó kültéri szolgáltatásai (terasz, szabadtéri konyha) 11 főnek nyújtanak szállást és minőségi kikapcsolódást. A vendégek részére a Hotel Kardosfa éttermi és wellness, egyéb szolgáltatásai térítés ellenében, nyitvatartási időben rendelkezésre állnak.

Szállástól függetlenül a Vendégház nappali, étkező helyisége kisebb csoportok megbeszéléseire is alkalmas.

 

A szálláshelytől alig 1 kilométerre található a Zselici Csillagpark Csillagvizsgálója, valamint a 25 méter magas kilátó, közel 2 kilométerre pedig a Ropolyi pihenőhely tájházzal, erdei, illetve lovas pihenőkkel és tűzrakó helyekkel, ahol az erdőjárók piknikezhetnek is. A Turistaház érintésével térség több mint 8 túraútvonala gyalogosan, kerékpárral, vagy akár lóval is végig járható, például a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra, amelynek egy szakasza Kardosfát, illetve a térséget érintve halad.

Térségbeli szolgáltatók látnivalói közöl említendő a Bőszénfai Szarvasfarm, Patcán található Katica Tanya és a Szennai Falumúzeum. A Turistaház környezetében mindezeket túl még számtalan érdekes látnivaló várja az érkezőket, mint például a Milleniumi Emlékhársas, az Enyezdi-barakk, a Dugás-kút, vagy a Lidi néni háza.

 

Általános Szerződési Feltételek itt olvashatók.

 

 


www.somogyiturizmus.hu