2022. - ismét Erdeivándor Tábor a Zselicben!

 

A Vándortábor Program célja a természetjárás és a sport, valamint az azon keresztül megvalósuló egészség- és környezettudatos életmód megismertetése, népszerűsítése a felső tagozatos és középiskolás fiatalok körében.
Kiemelt cél továbbá a vándortáborokat szervező pedagógusok ösztönzése, segítése, továbbképzés szervezése számukra, valamint a nyári táboroztatási időszakban végzett nevelő munka anyagi elismerése.

A Vándortábor Program gyalogosan, vízen, kerékpáron vagy zarándoklat kereten belül bejárható útvonalakat kínál, amelyek teljesítése során a diákok megismerkednek az adott térség természeti és kulturális értékeivel, és életre szóló közösségi élményben lehet részük.

A Vándortábor Program keretein belül folytatódik az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával Erdeivándor Tábor programsorozat, útvonalak működtetését az állami erdőgazdaságok végzik.

12 útvonalon indulnak csoportok, ez lesz a harmadik év, mikor lehetőség van a Zselicben is „vándortáborozni", 3 táborhelyen (Ropoly, Sasrét és Simonfa) várjuk a csoportokatt sok-sok programmal, erdei túrákkal. Az útvonal hossza 80 km, amit a7 nap alatt tesznek meg a táborozók. Az erdei iskolai programok segítséget nyújtanak természet- és honismereti tudásuk bővítéséhez, mivel a túrák során kulturális és történelmi emlékeket kereshetnek fel. Az erdei vándortáborok kifejezetten „zöld" táborok: nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minél kisebb legyen az erdőben hagyott ökológiai lábnyomunk, és a diákok környezettudatosabbá váljanak a táborozás végére, az útjuk során elsajátított környezettudatos szemléletnek köszönhetően.
Az erdei vándortáboroknak fontos közösségépítő szerepe is van. Külön értékük, hogy a közös túrázásnak, a közösségi élménynek a pedagógusok és kísérők is részesei.

Jelentkezés a www.erdeivandor.hu honlap online felületén keresztül lehetséges 2022. január 31. 06:00-tól április 30. 10:00-ig.
Jelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges az oldalon, melyre már most is van lehetőség a "belépés" menüpontot választva.

További információk:

https://tinyurl.hu/FRs1/

 

 




www.somogyiturizmus.hu