A SEFAG Zrt. ajánlata gyerekcsoportoknak

Zselici Csillagpark

A Zselici Csillagpark a természet kedvelőinek és mindazoknak a családoknak, baráti társaságoknak, iskolai és óvodás csoportoknak kínál felejthetetlen élményeket, akik fogékonyak a bennünket égen és földön körülvevő természet, a somogyi erdők csodái iránt. Nappali és éjszakai túrák, távcsöves észlelések, planetárium, meteorit- és természeti kiállítás várja a látogatókat egész évben. A zselici erdőben egy 25 méter magas kilátót és 5 információs pontot is felkereshetnek a kirándulók.

Fél- és egész napos programot is tudunk kínálni óvodai és iskolai csoportoknak.

Honlap: www.zselicicsillagpark.hu

 

Erdők Háza Látogatóközpont

Az Erdők Háza Látogatóközpont Kaposvár szívében, a SEFAG Zrt. központjánál található. Családok, iskolás és óvodás csoportok számára nyújt élményeket. A látogatóközpont alsó szintjén kiállítóterek kaptak helyet, ahol interaktív játékokkal, információs táblákkal, valamint élményszobák segítségével ismerhetik meg az erdők növény- és állatvilágát, a somogyi erdők sajátosságait, valamint az erdész, vadász szakmát. Az emeleti foglalkoztató teremben csaknem 50 féle – iskolai tananyagra épülő – kirakó, párosító és társasjáték, vetélkedő várja a csoportokat és az egyéni látogatókat.

Honlap: www.somogyierdokhaza.hu

 

Deseda Kalanderdő és Lombkorona Tanösvény

A SEFAG Zrt. által kialakított Kalanderdő Kaposvártól északra, Magyarország leghosszabb mesterséges tavánál, a Deseda-tónál található, amit a Desedai Arborétum és Parkerdő, valamint a Gombás Parkerdő területén alakítottunk ki. Célja, hogy megismertesse és megszerettesse a Deseda környékét, annak élővilágát. A Kalanderdőben kialakított tanösvények, információs táblák tanulási lehetoséget nyújtanak. Kisgyermekes családok, valamint iskolás csoportok számára nyújt szabadidős programot, mellyel élmény és szórakozás a tanulás. Igény esetén a SEFAG Zrt. munkatársai vezetett túrát tartanak. A desedai kalandot a Lombkorona Tanösvény teszi teljessé, az óriáscsúszdáról káprázatos kilátás nyílik a tóra.

Honlap: www.desedakalanderdo.hu

 

Mesztegnyői Erdei Vasút

A Mesztegnyői Erdei Vasút turistákat, kirándulókat szállít, olyan még érintetlen helyekre, ahova gépkocsival nem lehet eljutni. A közel 9 km-es pálya a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet területén, erdők, tavak között halad, és nyitott szerelvényeiből lehet gyönyörködni a táj szépségében. Az „Eltűnt puszták nyomában” és a „Tőzike” Tanösvény a terület kultúrtörténeti és természeti értékeiket mutatja be látogatóinak. A természetvédelmi területen ötvennél is több védett növény él. A tavak mentén elhaladó vonatból számos vízimadarat is megfigyelhetünk.

Lehetőség van vezetett túra és különvonat igénylésére is.

Honlap: www.sefag.hu/kozjolet/mesztegnyoi-erdei-vasut

 

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

Somogy megye egyetlen erdészeti erdei iskolája, foként a tanulóifjúság természeti és környezeti nevelésének kedvelt színtere, ahol 30 fő és kísérőik számára szállást is tudunk biztosítani. Varázsát a játékra csábító tágas udvar, a szabadtéri főző- és pihenőhely, és nem utolsó sorban az érintetlen természeti környezet adja. A csoportok igénye szerint – erdész szakember vezetésével – lehetőség van tematikus, minősített erdei iskolai programok megtartására, erdei barangolásra, a természet ezernyi csodája, a változatos növénytársulások és a gazdag állatvilág megismerésére. Óvodás kortól a középiskolás korig fogadunk csoportokat. Az öt különbözo tematikájú tanösvény bebarangolását minden korosztálynak, gyalogos és kerékpáros látogatóknak is ajánljuk.

Honlap: www.sziagyisuli.hu

 

Nagysalléri Vadászati és Helytörténeti Emlékház, Nagysalléri Vadaspark

Az erdővel körülölelt Nagysalléri Vadászati és Helytörténeti Emlékház és Vadaspark Lábod és Rinyabesenyő között, a Nagysalléri Vadászház és Ökocentrum mellett kapott helyet. Az erre kirándulók a Studinka László Tanösvényen akár gyalogosan, akár kerékpárral haladva természetes élőhelyükön figyelhetik meg hazánk nagyvadjait. A vadaspark megtekintését követoen betérhetnek a vadászati múzeumba is, ahol megismerkedhetnek a hely történetével, megtekinthetik a trófeakiállítást, valamint betekintést nyerhetnek a vadász szakmába is.

Információ: mihaly.bernadett@sefag.hu
www.somogyiturizmus.hu