Erdők Nemzetközi Napja a Deseda Kalanderdőben

 

Erdők Nemzetközi Napja - Deseda Kalanderdő


A Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület „Erdők, mezők, vadligetek... „ címmel rendezett programot a Kalanderdőben

Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából március 21-én a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület az „Erdők, mezők, vadligetek... „ programsorozata keretében és a SEFAG Zrt Kaposvári Erdészete a Deseda Kalanderdőben a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola harmadik osztályos tanulói részére szervezett terepi bemutatót, ahol a hagyományos magyar vadászati módokkal és valamint az erdő faunájával és flórájával ismerkedtek a gyerekek. A Deseda tó környéken található parkerdei környezet megfelelő terep volt arra, hogy a víz és az erdő kapcsolatát bemutassuk a gyerekeknek, mert az Erdők nemzetközi Napja kapcsán az idei évben a FAO arra hívja fel a figyelmet, hogy az erdőknek kulcsfontosságú szerepe van a Föld vízzel való ellátásában.

 Kalanderdei programon részvevő gyerekek

Lóki György, solymász, Aranysólyom Fészke

A vezetett erdei túra mellett íjászat, lövészet és solymász bemutató is a program része volt, így nem csak állóképességüket próbálhatták ki a túrán, hanem új ismeretek szereztek a vízről, az erdei növényekről, állatokról, a solymászat történelmi és mai szerepéről, kipróbálhatták magukat íjászatban és lövészetben is.

 

 
www.somogyiturizmus.hu