Innovációs különdíjat nyert el a Zselici Csillagpark
Átadták az év ökoturisztikai létesítménye pályázat díjait

A turizmus napján, szeptember 27-én az OMÉK keretében adta át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ökoturisztikai díjakat. Beszédében kiemelte, hogy a Kárpát-medence akkor maradhat élhető, ha az emberben több a felelősségérzet,mint az elvárás.

Nekünk elsősorban kötelességeink és nem követeléseink lehetnek a természettel szemben, hangsúlyozta a miniszter. A pályázatot 2010.óta írják ki, melynek célja, hogy elősegítse a természeti és táji örökség megőrzése mellett, hogy az ökoturisztikai létesítmények működtetői a látogatók igényeit is figyelembe vegyék.

Idén 14 pályázat érkezett, 7 látogatóközpont, 7 tanösvény kategóriában.

Az év látogatóközpont kategóriájának nyertese az Ős-Dráva Látogatóközpont lett, míg második helyen a kaposvári Fekete István Látogatóközpont végzett. A harmadik helyet idén ebben a kategóriában a Természet Háza (Gyenesdiás) nyerte.

A 2015. év ökoturisztikai díj első helyezettje a zalakarosi Csiga-túra tanösvény lett, ezt követi a gyomaendrődi Erzsébet-liget tanösvény,valamint a tiszafüred-tiszaörvényi Örvényi Pákász tanösvény. Innovációs különdíjat kapott a Zselici Csillagpark.

(FM sajtóiroda) 
www.somogyiturizmus.hu