Karád környéki programok

PROGRAMAJÁNLAT A VADÁSZHÁZ SZERVEZÉSÉBEN:

1.) Többféle gyalogtúra: 1-2 órás sétától, a 10km-es komoly túráig bármire van lehetőség. Ezekhez igény esetén vezetőt is tudunk biztosítani, vagy terepjáró platós utazásra is van mód, térítés ellenében.


2.) Borkóstolás a szomszédos Telekiben (kb 12 km). Terepjárokon viszik az utasokat keresztül az erdőn, a lovarda udvarán üdvözlőitallal, pogácsával várják a vendégeket. Itt lovasfogatra és igény szerint hátaslovakra lehet ülni. Kilovaglás vagy kocsizás a borospincéhez, ahonnan csodás panoráma nyílik a Balatonra, kóstolót kapnak a finom Balatoni klímájú borokból, 3 fajta fehérbor, rose és 3 fajta vörösbor, ezen kívül a vendégeket bőséges paraszttállal kínálják a vendéglátók.
Időtartama 3-4 óra
Ára 6900 Ft/fő (Min 4 fő esetén, maximális létszám lovasfogaton 7 fő, plusz lóháton 4 fő) 

3.) Horgászati lehetőség van 5 km-re az erdőn keresztül a Nagycsepelyi horgásztónál. Az árak az idő és a fogásmennyiség függvényében a helyszini megbeszélés szerint változó. 

 


4.) A vadászház melletti szatelitben bográcsozásra vagy grillezésre is van lehetőség.

 

EGYÉNI SZERVEZÉSŰ PROGRAMLEHETŐSÉGEK KARÁDON ÉS KÖRNYÉKÉN:
(igény esetén a Turisztikai Iroda munkatársai segítenek a programszervezésben)


Karád

Karád községben 4 db műemléki védettség alatt álló épület található. A Római Katolikus Templom, Tájház, Kopácsy Kúria és a Régi Óvoda épülete.


Dél-balatoni Borút

Magyarország történelmi borvidékei között ez a borvidék nagyságrendileg az ötödik helyen áll, de ez a hely sokkal előkelőbb akkor, ha az értékesített borok és pezsgők palackszámát, illetve árbevételét nézzük.

Fonyód

Balatonboglár

Boglári Szüreti Fesztivál

Balatonboglár Bobpálya és Kalandpark

Balatonlelle

Látnivalók, programok:

 • Afrika Múzeum
 • Kapoli Múzeum és Galéria
 • Stotz Műteremgaléria
 • Napfény strand


Rádpuszta Csárda-és Szabadidő Centrum
(8638 Balatonlelle-Rádpuszta 9033/11 hrsz. e-mail: info@radpuszta.hu)


Nem „csak" lovaglásra van lehetőség, a sétakocsikázás során az út a természetvédelmi területen halad át, így a résztvevők betekintést nyerhetnek e páratlan szépséggel megáldott vidék életébe.

Balatonszárszó

Csukás Színház, Balatonszárszó
Az ország egyetlen szabadtéri, fedett gyermekszínháza – programok és fesztiválok

Balatonföldvár, Kőröshegy

Balaton-part egyik legrendezettebb, parkokkal és virágokkal díszített üdülőhelye, a településen mindent megtalál, amit egy kirándulás nyújthat: kulturális látnivalók, nyári fesztiválok, szabadtéri koncertek, szabadstrandok, műemlékek, sétahajózás, a városképi jelentőségű fürdőtelep, a Kelta vár.

Kereki vár

Balatonföldvártól déli irányban néhány kilométerre fekvő, mintegy félezer lelket számláló Kereki határában egy 283 méter magas dombon azonban máig megtalálhatók a Fejérkőnek vagy Katonavárnak is nevezett hajdani vár romjai.

Szántód

A kompkikötőből indulnak a hajók az északi partra, Tihany, Nagyvázsony, Afrika Múzeum Balatonedericsen, a Csodabogyós barlang, Balatonfüred, Badacsony, a Monoszlói Hegyestű, a Szigligeti vár várja az odalátogfatókat.

Zamárdi

Zamárdi egyesíti magában a nyüzsgő üdülőterületet és a csendesebb, nyugodtabb várost, melynek hátterében ott vannak a csodálatos panorámával rendelkező szőlőhegyek, a sétára csábító erdőrészek.

Szent Kristóf Pincészet, Borétterem
8621 Zamárdi, Alsópincesor

Borkostoló program: A vendégek megtekintik a SZT. KRISTÓF PINCÉSZET borpincéjét előzetes egyeztetés alapján. Bemutatásra kerülnek a borkészítés, palackozás, dugózás, címkézés eszközei. Szakmai magyarázatok által betekintést nyernek a pinceműveletekbe, a borkészítés technológiai hátterébe. Megismerkedhetnek a borkóstolás művészetével, helyes folyamatával borgasztronómiai szempontok alapján. Közben a pincészet borai sorban ízlelésre kerülnek. A pincészet folyó- és palackozott borai helyben megvásárolhatók.

Siófok látnivalói

 • A fürdőtelep patináns épületei
 • Meteorológiai Obszervatórium
 • Víztororny
 • Dél-Balatoni Kulturális Központ
 • Ásványmúzeum
 • Kálmán Imre Múzeum
 • Kálmán Imre sétány
 • Milleneumi Park
 • Evangélikus Templom
 • Fesztiválok (Pünkösdi Szezonnyitó Fesztivál, történelmi játékok a nyári hónapokban, könnyűzenei és orgonakoncertek, Aranykagyló Nemzetközi Folklórfesztivál )

Töreki Halastavak

Siófokhoz tartozik a Töreki Halastavak területe, amely 1992 óta a  természetvédelem oltalma alatt áll.


Zichy Múzeum
(8660 Zala, Zichy M. u. 20.)

Az 1830 körül emelt, romantikus stílusú épületben a Zichy család régi bútorai mellett a művész pétervári otthonának (cári udvari festő volt) bútorai, fegyvergyűjteménye, 3000 darabos könyvtára, műgyűjteménye és saját művei, dokumentumai láthatók.

 
Kájel Csipkeház
(Balatonendréd)

Egy magánházban áll az a csipkemúzeum, melyet Kájel Endre református tiszteletes gyermekei készítettek édesapjuk, az endrédi csipke meghonosítójának emlékére. A múzeumban több, mint két szobára való, 80 féle csipke van tablókra, vitrinbe rejtve. Megtekinthető június 26-tól augusztus 20-ig, valamint előzetes egyeztetés alapján.


Andocs
Búcsújáróhely
Mária múzeum
Természeti értékek (Öreg-tó, Sziget-horgásztó)


Igal Gyógy-és Strandfürdő

7275 Igal, Rákóczi tér 30., Tel/Fax:             82/372-286      ,             82/573-058      

Az egész évben üzemelő gyógyfürdőben várják a gyógyulni, pihenni vágyó vendégeket.


Hajójáratok, Sétahajók - Balatoni Hajózási Zrt.

A Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerint indít járatokat a Siófok - Balatonfüred - Tihany - Tihanyrév - Balatonföldvár, illetve a Fonyód Badacsony útvonalon.

 

 www.somogyiturizmus.hu