Vadászat, vadgazdálkodás

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. az ország legnagyobb vadgazdálkodójaként 103.000 hektár vadászterületen végez vadászati- és vadgazdálkodási tevékenységet. Nyolc különálló vadászterületünkön minden hazánkban élő nagyvadfaj megtalálható és vadászható. A társaság kezelésében lévő állomány minőségét fémjelzi, hogy a vadászterületek különleges rendeltetésűvé nyilvánítottak, gímszarvas-állományunk kiemelkedő genetikai értéket képvisel.

Éves nagyvad-hasznosítási kötelezettségeink komoly és egyben felelősségteles feladatot rónak ránk. A mintegy 9.000 nagyvadat megközelítő hasznosítási tervben 2.000 feletti számmal szerepel a gímszarvas, mintegy 350 bikával. Az állomány minősége kiemelkedő. Az elmúlt évtizedekben nem egy kapitális, 12 kilogramm feletti gímbika került terítékre területeinken, köztük a világranglista 7. és 8. helyén tartózkodó gímbikák is. A SEFAG Zrt. kezeli az ország legnagyobb dámállományát. Ezen vad éves terítéke 2.300 példány körül mozog, megközelítőleg 300 példányos bikahasznosítás mellett. A vaddisznó mennyiségéből fakadóan jelent nagy jelentőséget a társaság gazdálkodásában. Évi 3000-3200 egyedet számláló terítéke - amelynek mintegy harmada vadaskertben kerül elejtésre - meghatározó jelentőséggel bír. Az őz hozzávetőleg 1000 példánnyal járul hozzá az éves kilövésekhez, amelynek 30%-a bak. Eredményes terelő- és hajtóvadászataink mintegy 100 hajtásnapot tesznek ki éves szinten. Vendégeink részére lehetőség nyílik egyéni, fogatos, illetve több napos, akár szabad területi, akár kerti társas vadászatokon való részvételre, vagy ezek kombinációjára. A nyolc vadászterületen 11 vadászházzal és 9 vadászkerttel rendelkezésre álló vadászati lehetőségek a legmagasabb igények kiszolgálását is lehetővé teszik. Felkészült szakszemélyzetünk odaadó munkája, a területek és az ott élő állomány minősége mind garancia arra, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodjon a SEFAG Zrt.-nél töltött idő alatt.

Vadászterületek:
Szántódi (Alirét, Karád), Kelet-Zselici (Vörösalma), Nyugat-Zselici (Kardosfa), Lábodi (Nagysallér, Alexandra), Segesdi (Csöprönd), Iharosi (Ágneslak), Zsitfapuszta, Barcsi (Vitéztanya) vadászterületek

 

 

Vadászbolt

Kaposvár központjában, a Berzsenyi utca 2. szám alatt található a SEFAG Zrt. vadászboltja. A nagy forgalmú üzlethelységben széles választékkal állunk vásárlóink rendelkezésére:
Vadász-erdész és szabadidő ruházat cikkek
Golyós- sörétes- és riasztó fegyverek, különböző típusú lőszerek, fegyvertokok
Kereső- és céltávcsövek
Különböző méretű és kivitelű fegyverszekrények
Kések, csalsípok, fegyverlámpák, keresőlámpák, fegyvertisztító felszerelések
Trófea alátétek, preparált madarak
Vadászati jellegű ajándéktárgyak, bőráruk
Vadászati témájú könyvek, szakfolyóiratok
Kérésre a raktáron éppen nem lévő árut partnereinktől utánvéttel, gyors szállítási határidővel megrendeljük.

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9.00-17.00, szombaton  9.00-12.00 óráig


SEFAG Zrt.
Vadászbolt
7400 Kaposvár, Berzsenyi u.2.
telefon: 06/82/317 644; mobil: 06/30/969 03 23
fax: 06/82/505 133; E-mail: vadaszbolt@sefag.hu
Web: www.sefag.hu


www.somogyiturizmus.hu