Egy tisztább jövőért nem csak egy hétig!

A 2020-as Hulladékcsökkentési Hét november 21-29. között kerül megrendezésre.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek, saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. 

Az esemény a kontinensen és hazánkban is egyre népszerűbb. Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt, a tavalyi évben 411 akcióval zajlott. Európai szinten 16570 akciót valósítottak meg a programhoz csatlakozó önkéntesek.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét missziója, hogy megszólítsa az embereket és felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére. Azonban nem csak ezen az egy héten, de hosszútávon is. A kezdeményezéssel ösztönözni kívánja a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra. Az Európai Hulladékmentes Hét remek lehetőség közösségek, civil szervezetek, oktatási intézmények, magánszemélyek és intézmények számára, hogy hulladékképződést megelőző, újító ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet egy tisztább jövő lehetőségére.

A Héthez csatlakozók saját, helyi lehetőségeiket, körülményeiket felmérve valósítják meg és teszik közkinccsé ötleteiket, annak érdekében, hogy azokat mások is megismerjék és példaként szolgálhassanak. A Hét azt kívánja bizonyítani, hogy az erőforrásokkal való takarékosság, a figyelmes létezés során jelentősen csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége, növelhető az anyagok élettartama.

Csatlakozzon Ön is és mutasson példát!

Cselekedjen ma egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért!

Regisztráljon ötletével itt, miután tájékozódott a honlapon az akciószervezés részleteiről: http://regisztracio.hulladekcsokkentesihet2020.hu

Jelentkezését akciófejlesztőként teheti meg:

Ha...

...szeretne egy, a hulladékcsökkentésről, újrahasználatról és újrahasznosításról szóló figyelemfelkeltő akciót szervezni.

Az akciófejlesztők missziója a Hét alatt, hogy minél több embert mozgósítsanak az általuk szervezett, élhetőbb és fenntartható jövőt szolgáló akciókkal. Akciófejlesztők az alábbi kategóriák valamelyikébe tartozhatnak:

  • Államigazgatási szerv, hatóság
  • Egyesület, civil szervezet
  • Gazdálkodó, ipari szervezet
  • Oktatási intézmény
  • Magánszemély

Hogy melyek az akciószervezés lépései, arról ITT olvashat bővebben!

Akció ötletláda

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétnek minden évben van egy kiemelt témája. Az idei év fókusza a láthatatlan hulladékokon van. Mit is jelent ez pontosan? Olyan, a gyártás során keletkezett hulladékokat, amiket nem láthatunk a termék vásárlásakor. A láthatatlan hulladékról bővebben ITT olvashat. A 2020-as kiemelt téma, a láthatatlan hulladék mellett természetesen minden olyan témával lehet regisztrálni, amelyek a hulladék keletkezésének csökkentésére, a termékek újrahasznosítására hívják fel a figyelmet, illetve a korábbi évek már megvalósult témáira is lehet benyújtani friss ötleteket a regisztráció során.

Az akciótervezés során fontos szem előtt tartani a „3R" elméletet, vagyis a hulladékot csökkenteni, újrahasználni vagy újrahasznosítani.

Akciójához meríthet ihletet az ötlettárból, vagy a korábbi években sikeresen megvalósított projektekből is! Ezekről bővebben ITT olvashat!

A Magyar Turisztikai Ügynökség a jövőben is segíti a felelősen gondolkodó turisztikai szolgáltatókat a környezetbarát intézkedések bevezetésével, ezért az Európai Hulladékcsökkentési Héten - november 21-29. között - 100 millió forintos pályázatot hirdetnek a magyarországi kistermelők támogatására, tekintettel arra, hogy  a koronavírusos időszakban a magyar termékek felértékelődtek, hiszen a magyarok számára is fontos, hogy hazai termelőktől vásároljanak, hazai vállalkozásokat támogassanak.

hulladék

 Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »