Madarak és Fák Napja - rendezvény a Gyertyános Völgyben

A SEFAG Zrt. társadalmi szerepvállalásainak egy igen fontos szegmense a gyermekek szemléletformálása. A Madarak és Fák Napja remek alkalmat biztosított arra, hogy közelebb hozzuk a gyermekekhez az erdőket, megmutassuk a szakemberek elhivatottságával és szakértelmével az őket körülvevő természetet, a természeti környezetük szerepét és fontosságát.



A SEFAG Zrt. a Madarak és Fák Napját 2023-ban a Gyertyánosi Parkerdőben május 10-én megrendezett programmal ünnepelte, ahová kaposvári iskolákból hívtunk meg alsó tagozatos osztályokat egy egész napos programra, amit akadályversennyel és különféle ügyességi és edukációs programokkal színesítünk.Egy több mint 100 éves emléknapról emlékeztünk meg május 10-én, melynek még mindig van és egyre nagyobb mértékben van létjogosultsága, mert az elmúlt évszázadban rengeteget változott a világunk, messzebb kerültünk a természettől, s még inkább fontos a gyermekekben tudatosítani a fák és a madarak fontosságát, a fókuszt még inkább a környezettudatos életmódra való edukációra kell helyezni.


A Kinizsi Lakótelepi és a Honvéd utcai Tagiskolából közel 200 első és második osztályos kisgyermeket 10 állomásos akadályverseny várta, amelyeken játékos és ügyességi feladatok segítségével ismerkedhettek az erdő életközösségeivel, a túrázás alapvető kellékeivel, a madárvédelem fontosságával.

Kiegészítő programokkal tettük színesebbé a napot; honfoglaláskori íjászat, méhészeti és rendőrkutya bemutató, szelektív szemétgyűjtéssel kapcsolatos feladatok várták a gyermekeket. Emellett bemutatókkal és számos hasznos és fontos tudnivalóval találkozhattak a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a bűnmegelőzési standon.

Köszönet illeti a SEFAG Zrt. Központja, a Zselici Erdészete és Kaposvári Erdészete és a  Zselici Csillagpark munkatársait a rendezvényen nyújtott közreműködésért, valamint a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Somogy Vármegyei Rendőrfőkapitányság és a Kaposvár megyei jogú Város Polgármesteri Hivatala által működtetett Klímakuckó munkatársait, Kaposvár Környéke Méhészeti Egyesülete valamint Szutyányi Ákost és az íjász csapat tagjait a rendezvény programjainak gazdagításáért.


Éder Lilla turisztikai referens, SEFAG Zrt.

 

 

 



Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi négy meg nyolc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi négy meg nyolc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi négy meg nyolc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi négy meg nyolc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »