Önkormányzatok is növelhetik a somogyi erdőket
A kormány által meghirdetett országos erődtelepítési program legfőbb célja az éghajlatváltozással járó negatív hatások mérséklése. A támogatásra önkormányzatok is pályázathatnak. Somogyban a SEFAG Zrt. is szakmai támogatást kínál az erdősítési projektbe kezdő helyhatóságoknak.

A szakemberek körében konszenzus van arról, hogy az erdőterületek növelése egyértelműen kedvező hatással van környezetünk ökológiai rendszerére. Magyarországon 21% az erdővel borított területek aránya, melynek növelését tűzte ki célul a kormány. Ezért hirdette meg a országfásítási programot, melynek köszönhetően elérhető, hogy az ország területének 27%-a fával borított legyen. Ehhez az erdőgazdálkodók, az önkormányzatok, cégek és magánszemélyek összefogására és közös munkájára van szükség, amihez most már rendelkezésre áll a megfelelő jogi és támogatási környezet. 

Somogy megye az országos átlagnál kedvezőbb helyzetben van, hiszen majdnem minden harmadik hektárján erdőket találunk. A cél azonban itt is további növekedés. Ehhez most a kormány vidékfejlesztési programja kínál jó lehetőséget a települési önkormányzatoknak. A falvak-városok a jövő év december végéig benyújthatják pályázatukat a tulajdonukban lévő területek erdősítésének finanszírozására.

A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. közreműködő partnerként felajánlja a segítségét mindazon önkormányzatoknak, akik erdősítést terveznek. A társaság sok évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a fásítási programok terén. Ez kiterjed a projektek előkészítésére, az ültetendő fafajok szakszerű kiválasztására, az engedélyek beszerzésére és telepítések levezénylésére.

A pályázattal kapcsolatos tudnivalók itt érhetők el.Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi hét meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hét meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hét meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hét meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »