Újraindul a Mesztegnyői Erdei Vasút!

Fokozatosan újraindul az erdei turizmus Somogyban. Május 23-án üzembe áll a Mesztegnyői Erdei Vasút, hétvégenként pedig a Hotel Kardosfa étterme is várja a vendégeket. A továbbra is fennálló járványhelyzet miatt azonban az általános óvintézkedéseket kirándulás közben is be kell tartani.

Szakaszosan tér vissza az élet a SEFAG Zrt. kezelésében lévő turisztikai létesítményekbe a somogyi erdőben. A korlátozások feloldását követően elsőként a szabadtéri programlehetőségek indulnak újra. A zselici erdőben lévő Hotel Kardosfa már május 15-én megnyitotta éttermét a vendégek előtt. Egyelőre még csak korlátozásokkal: csak péntek és vasárnap között, délutánonként várják az erdei ínyencségekre vágyókat, akik a teraszon foglalhatnak helyet, betartva az asztalok közötti kellő védőtávolságot.

Május 23-án pedig kigördülnek a remízből a Mesztegnyői Erdei Vasút szerelvényei. Az első járat szombaton 10:00-kor indul Mesztegnyőből Felsőkak felé és egy órai ott-tartózkodás után tér vissza. A szerelvények a járványhelyzet időtartama alatt hétvégéken és ünnepnapokon járnak majd. A távolságtartás szabályainak betartása miatt korlátozott utaslétszámot tudnak fogadni, ezért a vonatozást tervezőknek javasolt előzetesen bejelentkezni.

A SEFAG Zrt. tervei szerint a következő hetekben az egyelőre zárva maradó létesítmények, így a Zselici Csillagpark és az erdei szálláshelyek is megnyitják a kapukat. A Deseda Kalanderdő, a Ropolyi látogatóközpont a Zselicben, a parkerdők és a túraútvonalak pedig a lezárások idején is látogathatóak voltak és természetesen a jövőben is várják a természetbarátokat.

A társaság munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy az erdei pihenés során is tartsák be járványügyi előírásokat: közösségben viseljenek védőmaszkot, tartsák a megfelelő távolságot, gyakran mossanak kezet, és ha betegek, mindenképpen maradjanak otthon. Így megelőzhető a koronavírus újabb elterjedése és szabadon járhatunk továbbra is kikapcsolódni a természetbe.

mev

 



Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi kilenc meg hat?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kilenc meg hat?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kilenc meg hat?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kilenc meg hat?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »