Gasztronómia Kardosfán

A séf ajánlata: 

Szarvascsíkok zöldhagymás erdeigombamártásban, burgonyafánkkal


Hozzávalók:

Szarvascsíkok zöldhagymás erdeigombamártásban:


0,10 kg kolozsvári szalonna
0,06 kg zsír
2 szál zöldhagyma/esetleg póréhagyma, de akkor csak 1/2 szál/
0,6 kg szarvasapró vagy szarvaslapocka
0,25 kg erdeigomba /rókagomba,vargánya,galambica,rizike/
0,025 kg foghagyma
0,02 kg étkezési keményítő
0,15 liter főzőtejszín /vagy tejföl/
2-3 db babérlevél

fehérbors
kakukkfű
fél csokor petrezselyemzöld


A felolvasztott zsíron a csíkokra vágott szalonnát és szarvasaprót megpirítjuk, majd saját levében a fűszerekkel, foghagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel együtt puhára pároljuk. Amennyiben úgy ítéljük, a folyadékot pótoljuk.
Mielőtt elkészül, tegyük hozzá a minél több fajta erdei gombát és a felkarikázott zöldhagymát, 15-20 percig együtt pároljuk a húst a gombával és zöldhagymával.
Amint puhára párolódott, a tejszínnel elkevert keményítővel besűrítjük.
Tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel díszítjük, ha szükséges, utánaízesítjük.

Burgonya fánk:

0,2 kg burgonya
0,4 kg finomliszt
0,5 cs élesztő
0,1 liter tej/az élesztő miatt és egy csipet cukor is/
szerecsendió

1 db tojás
0,5 liter olaj


A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A cukros tejben megfuttatott élesztővel, liszttel, tojással és fűszerekkel összegyúrjuk, és hagyjuk kelni. Pogácsaszaggatóval 4-5 centiméter átmérőjű fánkokat szaggatunk a tésztából, majd olajban kisütjük, és papírtörlőn  leitatjuk róla a felesleges olajat.

A középre halmozott szarvasragu köré tálaljuk a kisült burgonyafánkot, apróra vágott petrezselyemmel és paradicsommal díszítjük.

 


Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
  Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
  Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
  Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
SEFAG Zrt. 2018. december Programterv   Ajánlat...
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Alirét Vadászház


Karád Vadászház


Vörösalma Vadászház


Nagysallér Vadászház


Sziágyi Erdei Iskola

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Deseda Kalanderdő   

Adatvédelmi tájékoztató »