Csatlakozzon Ön is az Erdők Nemzetközi Napjához!

Az ENSZ Közgyűlésének döntése alapján 2013-tól minden év március 21-e az Erdők Nemzetközi Napja. Ebben az évben a FAO által kijelölt központi témakör az Erdők és a biodiverzitás, míg a világnap mottója: Túl értékes ahhoz, hogy elveszítsük!

Hihetetlenül hangozhat bár, de a világ szárazföldi állatainak és növényeinek 80%-a az erdőkben található. Ez a kivételes biológiai gazdagság segíti az erdőket a különböző kihívásokkal való küzdelemben, mint a klímaváltozás, erdőtüzek, növényi kártevők és betegségek, továbbá ennek köszönhetjük, hogy az erdők védelmet, táplálékot, orvosságot, tüzelőt és jövedelmet biztosítanak sokak számára.

De évente millió hektár erdő elvesztésével a biodiverzitás veszélyben van. Az egyetlen otthonunkat az erdőink gondozásával kell gondoznunk. Az erdők fenntartható kezelése és, ahol szükséges, helyreállítása, kulcsfontosságú az emberek, a biológiai sokféleség és az éghajlat szempontjából.

Az Egyesült Nemzetek Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete, a FAO idén is számos akcióval hivja fel a figyelmet a téma fontosságára.

A FAO 2013 óta minden évben készít egy figyelemfelhívó spotvideót, az idei kisfilm angol változata magyar felirattal is megtekinthető, Csóka Péter erdőmérnöknek, a FAO Erdészeti Bizottság titkárának köszönhetően.

Hogyan lehet bekapcsolódni a figyelemfelhíváshoz?

Szervezzen vagy vegyen részt programokon: faültetés, szakmai találkozó, művészeti kiállítás, fotópályázat vagy diákoknak szóló beszélgetés. Küldje el az eseményen készült fényképet az idf@fao.org email címre, hogy az bekerüljön a nemzetközi naphoz kapcsolódó eseményeket bemutató fényképalbumba.

Használja a logót, bannert és posztert a FAO 13 elérhető nyelve - köztük a magyar - valamelyikén.

Osssza meg a közösségi médiában a gondolatait, kedvenc erdejéről készült fényképét és használja hozzá az #IntlForestDay hashtaget.

Erdők Nemzetközi Napja fotópályázat - Kapjon lencsevégre egy különleges és izgalmas erdei növényt vagy állatot!

Az Erdők Nemzetközi Napja idei témájához - az erdők és a biológiai sokféleség - kapcsolódóan a FAO meghirdette a különleges és szokatlan erdei növényekről vagy állatokról szóló fotópályázatát. Lehet a külsejük izgalmas, viselkedhetnek szokatlanul, vagy fontos jelentőséggel bírhatnak a helyiek számára.

Küldje be a fotóját 2020. március 16-ig és nyerjen egy fényképezőgépet!

A pályázat részletes feltételei itt megtekinthetők! 

ENN

 

 



Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg nyolc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg nyolc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg nyolc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg nyolc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »