MEGÚJULT A NAGYSALLÉR VADÁSZHÁZ

 

Komplex ökoturisztikai fejlesztés átadása Nagysalléron

2014. március 21., PéntekAz Erdők Nemzetközi Napján ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének a teljesen felújított Nagysalléri Vadászház és Ökocentrumot.

Barkóczi István vezérigazgató köszöntötte a vendégeket - közöttük dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, Szászfalvi László miniszteri biztost, dr. Jung Lászlót, a Magyar Fejlesztési Bank Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóság ügyvezető igazgatóját.

 Barkóczi István vezérigazgató köszöntője

 Ahogy Barkóczi István avatóbeszédében elmondta, a nagysalléri objektum 289 millió forintos költségvetéssel készült, a SEFAG Zrt. saját forrásából. A közel hétszáz négyzetméter hasznos alapterületű épületben tizenegy - 18-26 négyzetméteres - szobát alakítottak ki, összesen húsz szállóvendég befogadására. Ugyanakkor az étterem nagy létszámú programok szervezését, ötven fő kiszolgálását teszi lehetővé. A tetőtéri társalgó és a vadászterem a kényelmes pihenést szolgálják, a tetőtérben kialakított szaunával együtt.

A megújult vadászház egy többéves fejlesztési folyamat része. 2010. óta kiemelt szerepet kaptak a Társaság életében a közjóléti feladatok - köszönhetően a tulajdonosi jogokat gyakorló MFB Zrt. támogató figyelmének, a cég szigorú költséggazdálkodásának és a különféle pályázati források bevonásának. A sziágypusztai erdei iskola, valamint a közelmúltban szintén megújult Studinka Természetismereti Központ között, mintegy tíz kilométer hosszan vezet a Studinka tanösvény. A gyalogosan és kerékpárral is bejárható út, időjárásbiztos közlekedést tesz lehetővé, melyen információs táblák mutatják be Belső-Somogy sokszínű élővilágát. Ez a turisztikai tengely 200 millió forintos költségvetéssel készült el, jelentős saját, illetve KEOP, IPA, Leader pályázati források bevonásával. A fenti fejlesztéseknek is köszönhető, hogy duplájára emelkedett látogatói létszám. Így már kétszer annyi családhoz érünk el a jövő szempontjából rendkívül fontos környezeti nevelési programjainkkal.

Az említett létesítmények átadásával még nem zárult le a folyamat. Most futó pályázatunk kedvező elbírálása esetén, a régi irodaház helyére egy közel 140 négyzetméteres alapterületű épületet tervezünk felépíteni. Ebben nyer majd elhelyezést, a Nagysalléri Vadászati és Helytörténeti Múzeum.

 Dr. Semjén Zsolt beszédében rávilágított a turimus valódi természetére. A turizmus ugyanis párhuzamot mutat a kultúránk részét képező zarándok utakkal, hisz mikor útra kelünk a természet, vagy ha úgy tetszik a teremtő alkotásait keressük fel és merítkezünk annak csodáiból. Kiemelte, hogy az ország akkor fog épülni, ha mindenki megteszi a maga helyén azt, ami az ő dolga. Ezáltal végeredményében az a feladatunk, hogy kis Szent Istvánok legyünk az életnek azon a helyén ahova a Jóisten állított minket!

Dr. Semjén Zsolt

Szászfalvi László kiemelte, hogy Somogyországban csodálatos értékeink vannak. Az a legfontosabb hivatásunk, hogy ezeket a meglévő, megörökölt értékeinket megőrizzük, védjük és ápoljuk.

Szászfalvi László

Dr. Jung László az MFB Zrt. portfoliójába tartozó 22 állami erdészeti vállalat teljesítménylét emelte ki. Az elmúlt két évben ezek a társaságok több, mint négy milliárd forint összegben újítottak fel és indítottak útjára új közjóléti és turisztikai objektumokat. Ebből 1,8 milliárd forint fordítódott szálláshelyek fejlesztésére. A közeljövőben induló erdeiszallas.hu weboldal segíti mind szélesebb körben ismertté tenni lehetőségeinket, így tárva szélesre az állami erdők jelképes kapuját a turisták előtt.

 Dr. Jung László

A program zárásaként három, a turizmusban érdekelt szervezet - a SEFAG Zrt., a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Természetjáró Szövetség vezetői, illetve képviselői - a Balatont és a Dráva térségét összekötő túraútvonal létesítését meghatározó megállapodást írt alá.

 Barkóczi István - Závoczky Szabolcs

 

 

 Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg három?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg három?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg három?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg három?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »