Zselici Csillagpark alapkőletétele

2013. november 21-én lezajlott az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló Zselici Csillagpark alapkőletétellel egybekötött nyitórendezvénye.

A SEFAG Zrt. 2012 novemberében 669 896 479 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Dél-dunántúli Operatív Programja „Komplex turisztikai termékcsomagok kialakítása" című DDOP-2.1.1/E, F - 12 - K2 - 2012 - 0004 azonosítószámú pályázati forrás terhére. A projekt keretében egy csillagvizsgáló (planetáriummal, távcsőkupolával, előadótermekkel), egy kilátó, 5 információs pont és 3,6 km út épül. 

A Zselici Tájvédelmi Körzet csillagászati és természeti értékeire alapozva a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., a terület vagyonkezelője és erdőgazdálkodója létrehozta ''A határ a csillagos ég - A Zselici Csillagoségbolt-park komplex turisztikai fejlesztése" című projektet, melynek nyitórendezvényét 2013. november 21-én tartották meg a Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpontban.

A beruházás célja a Zselici Tájvédelmi Körzet és a Csillagoségbolt-park bemutatása mellett a környezeti, tájépítészeti, tájtörténeti, néprajzi, geológiai örökségeink megismertetése a látogatókkal.

A megnyitón köszöntőt mondott Barkóczi István a SEFAG Zrt. vezérigazgatója, Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Jung László a Magyar Fejlesztési Bank Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóság ügyvezető igazgatója. Előadást tartott Dr. Kolláth Zoltán a MTA KTM CSKI tudományos tanácsadója, a Magyar Csillagászati Egyesület elnöke, a projektet bemutatta Berényi Andrea a Zselici Csillagpark létesítményvezetője.

A nyitórendezvényt követően az alapkövet Gelencsér Attila, Dr. Jung László és Dr. Seregi János helyezték el.

 A létesítmény nyitásának várható időpontja 2014. november 3.

 Információ:

www.sefag.hu/kozjolet/zselici-csillagpark

www.somogyiturizmus.hu/zselici-csillagparkFoglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi öt meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi öt meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi öt meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi öt meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
A vírushelyzetre való tekintettel a SEFAG Zrt. átmenetileg bezárja erdei turisztikai létesítményeit. TISZTELT VENDÉGEINK, LÁTOGATÓINK!   A vírushelyzetre való tekintettel 2020. november 11. napjától átmenetileg nem látogatható a
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Vörösalma Vadászház


Ropolyi tó


Alirét Vadászház


Erdők Háza Látogatóközpont


Nagysallér Vadászati Múzeum

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »