Nagysallér környéki programok

Csokonyavisontai Fás Legelő Természetvédelmi Terület

A község határában található Bikács és Hosszúnyíres elnevezésű fás legelő, amely mintegy 440 hektár kiterjedésű, országos jelentőségű védett terület.

Csokonyavisontai Termál-és Strandfürdő
7555 Csokonyavisonta, Néphadsereg út 25/B,
Tel.: 06-30-3399-834, Tel: 06-82-475-177


Kalácskarnevál Csokonyavisontán

A nyaranta a község ad otthont a többnapos Kalácskarneválnak is, melyet különféle programok színesítenek a falu egész területén és a termálfürdőben. Ajánljuk a gasztronómiai különlegességek kedvelőinek.


Vidrapark

Petesmalom, Tel: +36-30-474-2491      
vidrapark@gmail.com

Mike és a lábodi útelágazó közötti útszakaszról közelíthető meg a Vidrapark.
A látogatók itt megismerhetik a vidra élőhelyét, s mindazon állat- és növényfajokat, amelyek erre az élőhelytípusra jellemzőek. A bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból az élővilág zavarása nélkül nyerhetünk bepillantást a tavak mozgalmas életébe.


Nagysallér puszta (gazdálkodási és turisztikai központ) - Nagysalléri Vadászház, Szt. Hubertus kápolna, Trófea bemutató terem, Vadaspark 

A 2013-ban újjáépített Nagysalléri vadászház 11 szobával, ötven fő fogadására alkalmas étteremmel, tradicionális vadászati stílussal várja vendégeit. A Nagysalléri gazdálkodási és turisztikai központ 1992-től tizenegy alkalommal adott otthont a Somogy Megyei Vadásznap rendezvényeinek, melyeken 6000 fő látogató is megfordult. A vadásznap kiemelt eseménye volt a Szent Hubertus mise, amelyet egy kis, napjainkban is látogatható fakápolnában celebráltak. Külön érdekessége a pusztának a Trófea bemutató terem, ahol kapitális és rendellenes gím, dám, őz és vaddisznó trófeák tekinthetők meg. A Vadasparkban Somogy kérődző nagyvadállományának képviselőit (gím- és dámszarvas, muflon, őz) figyelheti meg a látogató. A pusztától négy kilométerre, Petesmalomban a „Studinka László" Természetismereti Központban tiszteleghetünk a hosszú ideig ezen a területen szolgáló, s a vadászterület hírnevét könyveiben megíró neves szakember emléke előtt.
(Időpont egyeztetés: Szabó Szilárd: 30/4452-806, e-mail: szabo.szilard@sefag.hu)Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ
7570 Barcs, Május 1. u. 2., Tel: 82/565-500

Barcsi Ősborókás Tájvédelmi Körzet, Borókás Tanösvény

A 2 km hosszú tanösvény a 6-os főút Darány-Barcs közötti szakaszán található az autóspihenő parkolója mellett. A tanösvény a Belső-Somogy homokpusztáinak jellegzetes növénytársulásait és állatvilágát ismerteti.

Babócsa

Látnivalók: Basakert, Prinke kastély falumúzeum, Sommsich- kastély, Török kút, várak
Programok: Nárciszfesztivál, Nárciszfutás (április vége-május eleje), Babparádé (augusztus)


Dráva
A természeti környezet, horgászat, hajókázás, vízi sportok szerelmeseinek ajánljuk.


Dráva Kapu Bemutatóközpont
7570 Barcs-Drávaszentes, Fő u. 1. Tel.: 82/461-285, 30/474-3591; e-mail: dszentes@enternet.hu

Barcstól 4 km-re található a DDNP oktatóközpontja Drávaszentesen, ahol lehetőség van a Dráva, Magyarország legtisztább folyója növény- és állatvilágának megismerésére. Terepi programok (Üde rétek tanösvény és őshonos háziállatok bemutatása), természetismereti előadások, a Dráva folyó természeti értékeit bemutató kiállítás várja a látogatókat. Az oktatóközpontban lehetőség van kerékpárbérlésére, étkezésre is.

 

Lábod
Hosszúfalvi utcai kápolna, Hosszúfalvi utcai Tájház
Információ:   82/385-117      


Nagyatád város látnivalói
Szoborpark
Termál-és Gyógyfürdő

A természeti szépségek iránt vonzódó látogatóknak a Parkerdő, a Csónakázó-tó és a környék erdeinek turistaútjai nyújtanak kellemes szórakozást.

Szabadkai Arborétum
Szabadkai Tibor, 7530 Kadarkút, Körmendi u. 51.;
Tel.: 06-82/482-072;             20/463-4306     

A vendégváró portán szépségében egyedülálló Szabadkai Tibor magánarborétuma tekinthető meg. Az arborétumban országos viszonylatban is egyedülálló és ritkaságnak számító növényfajokkal ismerkedhet meg a látogató. Mintegy 280 féle örökzöld, 200 különböző cserje, kaktuszok és a mediterrán területet kedvelő növények, valamint számos évelő-, sziklakerti hagymás növény található itt. 290 fajta örökzöld, 300 fajta évelős növény, és 120 fajta cserje várja az érdeklődőket.

Kassai-völgy
(7521 Kaposmérő, Rákóczi u. 122., Tel/Fax: 82/477-061)

A Kassai-völgyet a Zselic lankáira épült meditációs ház, hatalmas legelők, a szabad tartásban élő lovaknak ivásra és hűtésül szolgáló tó, szabad ég alatti és fedett lovasíjász pályák alkotják. Minden hónap első szombatja nyíltnap, május és szeptember harmadik szombatja a Nemzetközi Lovasíjász Verseny napja.Horvátország-Verőce

Virovitica a Podravina legnagyobb városa, s egyben megyeszékhely. Gazdag és hosszú történelmét szépen példázza műemléki öröksége és régészeti lelőhelyei. A városközpontját a Pejačević család barokk-klasszicista kastélya uralja, melyet egy harmonikus park karéjoz, míg a Szent Rókus-templom pompás belső tere a kontinentális barokk szakrális építészet legszebb példányai közé tartozik.
A Bilogorának egészen a Dráva-folyó végéig elnyúló lankái kiválóan alkalmasak a kirándulásokhoz és az aktív pihenéshez, különösképpen a vadászathoz. A 12 tóból, melyek közül 9 horgásztó, álló Virovitički ribnjaci komplexum, a jól felszerelt játszótér és más helyek a viroviticaik, a horgászok, és a természet minden szerelmesének kedvelt kirándulóhelyei.

További programlehetőségekről itt tud tájékozódni.

 


Studinka László Tanösvény

A Sziágyi Erdei Iskolát és a „Studinka László" Természetismereti Központot összekötő tanösvény háromnyelvű - magyar, horvát, angol - ismeretterjesztő táblái a változatos belső-somogyi táj természeti értékeit, érdekességeit mutatják be az ide érkező turistáknak. Az ismeretterjesztő anyagokat az erdészeti társaság munkatársainak természetfotói illusztrálják, a szerkesztők pedig „Tudod-e?" rovattal kedveskedtek a legkisebbeknek. A fejlesztések szorosan illeszkednek az erdei iskola céljaihoz, tartamosan segítik a pedagógiai programot.

A tanösvény közel tíz kilométeres változatos útvonala gyalogos és kerékpáros kirándulásokra is kiválóan alkalmas az iskola, akár a természetismereti központ felől.

Az egyes táblák tartalma címszavakban:

Tájképvédelmi és fejlesztési program
Különleges madárvédelmi terület
Pionír erdők
Dél-dunántúli tölgy-kőris-szil liget erdők
Gyertyános-kocsányos tölgyesek
Dél-dunántúli gyertyános-kocsányos tölgyesek
Éger-kőris láperdő
Tőzegmohás égerláp
Égeres mocsárerdő
Dr. Studinka László életútja
Nagysallér vadaspark - Az erdő nagytestű állatai


Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg négy?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg négy?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg négy?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg négy?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »