Galéria

A Nagysalléri Vadászati és Helytörténeti Emlékházban igazán autentikus környezetben - a Lábodi Vadászerdészet területén - ismerkedhet meg a látogató a vadászat fontosságával, szerepével, eszközeivel, rejtelmeivel, illetve a helyi vadászat történetébe is bepillanthat.

 

A vadászat évezredek óta része az emberi kultúrának, bár az idők során rengeteget változott, mind módszereiben, mind eszközeit, mind pedig a célját tekintve. Eredetileg létfenntartás volt a funkciója, hiszen élelmet, ruházatot biztosított a közösségek számára, illetve természetesen meg kellett védenie magát a vadállatoktól az embernek. A későbbiekben a létfenntartó jellege háttérbe szorult, a gazdasági szerepe került előtérbe, valamint a felső társadalmi rétegek kiváltsága lett.

Magyarország vadászati szempontból fontos szerepet tölt be Európában, köszönhetően vadászati hagyományainak, vadállományának, jó természeti adottságainak. Bizonyítja ezt az - állománynövekedés mellett - az érmes trófeák nagy száma is. A kiállításon is rengeteg értékes trófea sorakozik, melyek az archív fotókkal, falfestményekkel, vadászati eszközökkel kiegészítve szinte virtuális vadászkalandban részesítik a látogatókat.

A vadászat a vadgazdálkodás fontos eleme, felelősségteljes, rendkívül sokrétű tevékenység, ahogy ez a kiállítás előterében látható információs táblákon is olvasható dr. Studinka László illetve a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács megfogalmazásában. A vad elejtésén, elfogásán kívül sok egyéb dolog is tartozik pl. a vad megfigyelése, tiszteletben tartása, a természet közelsége, megismerése. Szintén a vadászok feladata a vadászkutyák idomítása, a cserkelő utak, vadlesek, etetők létesítése, karbantartása.

A vadászatot művelni a vonatkozó törvények betartásával lehet, vannak azonban ezeken túlmutató vadászetikai szabályok is. Ezek általában az embertársak, a vad és a természet védelmét, megbecsülését hangsúlyozzák.

A kiállításon lehetőség van tárlatvezetést igényelni. A látogatáshoz előzetes időpontegyeztetés szükséges.

 

Információ, időpontegyeztetés: Mihály Betta 30/9018-620  mihaly.bernadett@sefag.hu
GPS koordináták: 17.505618, 46.19247

Cím 7557 Lábod 0434 hrsz.

 

Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi hét meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hét meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hét meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hét meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »