Galéria

Somoshegyi Kilátó - Balatonszentgyörgy

A Somoshegyi Kilátó 15 méter magas, 5 szintes fakilátó, melyből páratlan balatoni panorámában gyönyörködhetnek a látogatók. A látkép a Keszthelyi öböl keleti felétől a Tihanyi félszigetig az északi és a déli part domborzati viszonyait, a széles vízfelületet és a településeket mutatja. Ehhez hasonló panoráma a tó mentén csak nagyon kevés helyen tárul a látogató elé. A Tapolcai-medence látványa egyedülálló, mint ahogy a vulkáni tanúhegyek csodálatos látványa is. A legnépszerűbb a Badacsony, a hasonló, koporsó formájú Szent György-hegy bazaltorgonáival, a várrommal koronázott Csobánc, a tökéletes kúp alakú Gulács vagy a szigligeti hegyek is kihagyhatatlan kirándulóhelyek. A történelmi múltú Keszthely a Balaton nyugati oldalán, ami már a magasból is megkapó látvány, látogatásra csábítja a turistákat.


A kilátó első és második szintjén található kiszélesített járó- és pihenőfelületek a statikai szerep mellett a kilátó élménygazdagságát növelik. A teraszokon padok szolgálják a pihenést és lehetőséget biztosítanak a látogatóknak a látványban való elmerülésbe.

A kilátó környékén lévő erdő remek kirándulási, pihenési célpont. Cseres-tölgyes erdőtársulás, a cserjék, a lágyszárú növények minden évszakban más-más arcukat mutatják a látogatóknak.

A kilátó mellett étterem várja a vendégeket.

Balatonszentgyörgyön a Csillagvár, Fenékpusztán a Kis-Balaton Látogatóközpont, a római vár, Valcum romjai, Fenékpusztai Madárgyűrűző és Repatriáló Állomás,Vörsön a Tájház és decemberben az óriás Betlehem teszi még vonzóbb turisztikai célponttá a kilátót.

A Somoshegyi Kilátó a „Somogy bejárható varázsa" című, GINOP-7.1.2-15-2017-00018 azonosítószámú projekt része, mely a Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumvezetésével, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. konzorciumi tagságával megvalósításra került turisztikai projekt, melynek célja a természetben megvalósuló, környezetbarát szabadidős tevékenységek integrált kapcsolatrendszerének létrehozása és támogatása - különösen a gyalogos járásmód fejlesztésével.

 

Kishegyi Kilátó - Balatonlelle

Balatonlelle felett alig 300 méteren magasodó Kishegyen épült 20 m2-es kilátóteraszról csodálatos balatoni panoráma tárul elénk, Badacsonytól Fonyódig gyönyörködhetünk a tájban.

A balatonlellei vasútállomástól 5,5 km-re található a panorámaterasz. Az autóval érkezők atöbbszáz éves Szent Donát Kápolnánál tudják lerakni az autót, majd a felújított erdei úton (cca. 420 m )a sorompó után rövid sétával érik el a panorámateraszt. A terep nem nehéz, könnyen elérhető célpont minden korosztály számára.

A látogatók nem csak a felejthetetlen kilátásban gyönyörködhetnek, padok, tűzrakók, szalonnasütők, és a játszótér is maradásra szólítanak.

 Az aktív kikapcsolódást kedvelőket kerékpártárolók, tájfutó- és terepbringáskör várják. A gyermekek részére kialakított tájfutó pálya azonosító pontokkal, rajt-cél állomással ellátott. A nyiladékokkal, ösvényekkel tűzdelt terep kerékpáros pálya izgalmas kihívás a kerékpárosoknak.

Ajánlott programidő: 2-3 óra

Molyhos Tölgy Kilátóterasz - Szántód

A szántódi panoráma- és pihenőterasz 4x5 m méretű, ácsolt faszerkezetű, korláttal rendelkező építmény a kulturált pihenést és a balatoni panoráma megfigyelését szolgálja. A megfáradt vándorok számára a teraszon padok kerültek elhelyezésre.

A pihenőterasztól déli irányba köralakban visszatérő 500 m hosszú gyalogos túraútvonal várja a kirándulókat, melyen megismerhetik az erdei környeztet a túra során.

Ajánlott programidő: 1,5-2 óra

A Kishegyi Kilátó és a Molyhos Tölgy Kilátóterasz a „Balaton madártávlatból" - Kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása" című, GINOP-7.1.9-17-2018-00016 azonosítószámú projekt a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, Fonyód Város Önkormányzata, a Balatonföldvári Kulturális Szolgáltató és Fenntartó Közhasznú Nonprofit Kft., a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. és a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. konzorciumi tagságával megvalósításra kerülő turisztikai projekt. 

 

 

 

 

 

Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi hat meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Fotógaléria


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház


Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »