Galéria

 

A Nagysalléri Vadászati és Helytörténeti Emlékházban igazán autentikus környezetben - a Lábodi Vadászerdészet területén - ismerkedhet meg a látogató a vadászat fontosságával, szerepével, eszközeivel, rejtelmeivel, illetve a helyi vadászat történetébe is bepillanthat.

A vadászat évezredek óta része az emberi kultúrának, bár az idők során rengeteget változott, mind módszereiben, mind eszközeit, mind pedig a célját tekintve. Eredetileg létfenntartás volt a funkciója, hiszen élelmet, ruházatot biztosított a közösségek számára, illetve természetesen meg kellett védenie magát a vadállatoktól az embernek. A későbbiekben a létfenntartó jellege háttérbe szorult, a gazdasági szerepe került előtérbe, valamint a felső társadalmi rétegek kiváltsága lett.

Magyarország vadászati szempontból fontos szerepet tölt be Európában, köszönhetően vadászati hagyományainak, vadállományának, jó természeti adottságainak. Bizonyítja ezt az - állománynövekedés mellett - az érmes trófeák nagy száma is. A kiállításon is rengeteg értékes trófea sorakozik, melyek az archív fotókkal, falfestményekkel, vadászati eszközökkel kiegészítve szinte virtuális vadászkalandban részesítik a látogatókat.

A vadászat a vadgazdálkodás fontos eleme, felelősségteljes, rendkívül sokrétű tevékenység, ahogy ez a kiállítás előterében látható információs táblákon is olvasható dr. Studinka László illetve a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács megfogalmazásában. A vad elejtésén, elfogásán kívül sok egyéb dolog is tartozik pl. a vad megfigyelése, tiszteletben tartása, a természet közelsége, megismerése. Szintén a vadászok feladata a vadászkutyák idomítása, a cserkelő utak, vadlesek, etetők létesítése, karbantartása.

A vadászatot művelni a vonatkozó törvények betartásával lehet, vannak azonban ezeken túlmutató vadászetikai szabályok is. Ezek általában az embertársak, a vad és a természet védelmét, megbecsülését hangsúlyozzák.

A kiállításon lehetőség van tárlatvezetés igényelni. A látogatáshoz előzetes időpontegyeztetés szükséges.

 

Információ, időpontegyeztetés: Mihály Betta 30/9018-620  mihaly.bernadett@sefag.hu
GPS koordináták: 17.505618, 46.19247

Cím 7557 Lábod 0434 hrsz.

 

Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
  Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
  Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
  Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Fotógaléria


Erdők Háza Látogatóközpont


Nagysallér Vadászati Múzeum


Somogyi erdők


Vitéztanya Vadászlak


Deseda-Kalanderdő

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »