Csöprönd környéki programok

Inke

A település szép látványossága volt a múlt század hetvenes évéig az Inkey család kastélya, amelyet 1860-ban építettek fel. Parkját természetvédelmi területté nyilvánították, sajnos a kastélyt a faszerkezetek fokozatos romlása miatt le kellett bontani. Kevesen tudják, hogy a falu temetőjében nyugszik báró Eötvös Józsefné, az író és kulturális miniszter özvegye. Megtekintésre érdemes még a római katolikus templom. A római katolikus templom 1825-ben épült egy hajós klasszicista stílusú templom, az épület falán található a két világháború áldozatainak emléktáblája. Az Angyali Üdvözlet plébániatemplom kitűnő akusztikájának köszönhetően a későbbiekben hangversenyek helyszíne lehet. A templom alatt található az Inkey család kriptája.

Segesd

A település gyönyörű látványossága az 1777-ben épült katolikus templom és a kolostor, előbbit értékes oltárképek díszítik, amelynek a látogatók csodájára járnak. Segesd a Fájdalmas Anya somogyi búcsújáró helye. A búcsújárás során érdemes felkeresni a volt ferences templomot, amely a XVIII. század közepén épült. A zarándokok egész évben, de Nagyboldogasszony és Kisboldogasszony napján jelentős számban érkeznek a községbe.

Mesztegnyő

Mesztegnyőn található a megye egyik leggazdagabb növénytársulását és állatvilágát tömörítő Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet. A finom ízek kedvelőinek mindenképp ajánljuka Mesztegnyői Rétesfesztivált, melyet minden év júliusában rendeznek a községben. A hagyományőrzés és a néprajz iránt érdeklődők a helytörténeti múzeumban csodálhatják meg a paraszti életet bemutató tárgyakat.

 

Nagyszakácsi

Minden év augusztusának első hétvégéjén reneszánsz udvarrá változik a Nagyszakácsi: itt kerül megrendezésre a Királyi Szakácsok Nyomdokán című rendezvény. A reneszánsz gasztronómiai kultúra köré szerveződő programsorozat középpontjában a Királyi Szakácsverseny áll, melynek keretében nemzetközi szinten is elismert, profi szakácsok mérik össze tudásukat a reneszánsz ételekről és italokról. A rendezvény ideje alatt megkóstolhatják az elmúlt évek Királyi Szakácsainak ételeit, Királyi Borászok borait, valamint népi udvarokon különféle tájételeket a helyszínen megvásárolható bónokkal. Az idelátogatókat egész évben várja a Szakácsmúzeum a falu központjában.

Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont
(8700 Marcali, Rózsa u. 2/A, tel: 85/515-200)

A Városi Fürdő és Szabadidőközpont a város északi részén 80.000 m2-es épített parkban található. A fürdőben 50 m-es versenysportmedence, csúszda, gyermekpancsoló, termál - és gyógymedencék vannak.


Vidrapark

Petesmalom, Tel: +36-30-336-8214; +36-30-474-2491      
vidrapark@gmail.com

Mike és a lábodi útelágazó közötti útszakaszról közelíthető meg a Vidrapark.
A látogatók itt megismerhetik a vidra élőhelyét, s mindazon állat- és növényfajokat, amelyek erre az élőhelytípusra jellemzőek. A bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból az élővilág zavarása nélkül nyerhetünk bepillantást a tavak mozgalmas életébe.

Nagyatád város látnivalói
Szoborpark
Termál-és Gyógyfürdő

A természeti szépségek iránt vonzódó látogatóknak a Parkerdő, a Csónakázó-tó és a környék erdeinek turistaútjai nyújtanak kellemes szórakozást.

Zalakaros

A város legfőbb vonzereje az egyedülálló összetételű gyógyvíz, a gyógy- élmény és strandfürdő. A gyógyvíz és az élményfürdőzés mellett az aktív sportolást kedvelők és a természetimádók is jól érzik magukat Zalakaroson.Zalakaros Gyógy- Élmény és Strandfürdő
8749. Zalakaros, Termál u. 4.
Tel:             93/340-420     
E-mail: info@furdo-zalakaros.hu

A zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt. létesítményei az egész család számára biztosítják a nyugodt kikapcsolódás, rekreálódás és izgalmas fürdőzés élményét az év minden napján. Nyáron több mint 5000 m2 vízfelülettel várja Vendégeiket, ebből 1500 m2 fedett létesítményben, mely télen is rendelkezésre áll.

Csurgó

A 6 000 lakosú, rendezett, virágokkal teleültetett kisvárost már 1193-ban megemlítik a korabeli iratok. Itt élt és tanított egykor Csokonai Vitéz Mihály, abban az iskolában ami ma a Városi Múzeum. Érdemes még megtekinteni a műemléki védettségű református templomot, a gimnázium XVI. és XVII. századi nyomtatványgyűjteményét, a több mint 200 éves múltra visszatekintő, cseréptetős Molnár-féle házat, a Korona Szállót, a Basa kutat, a Meller kastély eklektikus stílusú épületét és a csurgói Arborétumot.


Kaszó

A népszerű kirándulóhelyet a turisták többsége kisvonattal keresi fel. A keskeny nyomtávú erdei vasút menetrend szerint, de a kirándulócsoportok előre bejelentett igényei szerint is közlekedik. A szentai vasútállomásról - pontosabban az állomás melletti fatelepről - indulva látványos a vonatozás Kaszóba. A vonatról a legszebb (és legbiztonságosabb) a nézelődés a Baláta-tó környékén.

Nagykanizsa

A város a sok parkos zöld terület mellett építészetileg is szép épületekkel bír, melyek közül a Dél-Zalai Takarékpénztár Székházát, a Bazárudvart, a Vasemberházat, az Arany Szarvas vendéglő épületét, a szecessziós Bogenriegen-palotát mindenképp meg kell említenünk. A Thúry György Múzeum helytörténeti kiállítással, a Kiskastély Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet Indiában készített festményeivel, a Magyar Plakát Ház időszakos kiállításokkal várja a látogatókat.
Az utcák a zalai dombok vonulatát követve kanyarognak, ezáltal válik izgalmassá a város képe.

 

 


Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi öt meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi öt meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi öt meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi öt meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »