Ételajánlat Zsitfán

Tejfölös vargányaleves

A gombát bő vízben többször leöblítjük, hibás részeit kivágjuk, és vékony szeletekre aprítjuk. A sárga- és a fehérrépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát forró zsiradékban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és az apróra vágott petrezselyemzöld felét. Pár percig együtt pirítjuk, azután beletesszük a gombát, és addig pároljuk, amíg levet nem ereszt. Felöntjük 1,5 liter csirkealaplével vagy vízzel, sózzuk és borsozzuk. Amikor a leves megfőtt, két evőkanál lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítjük. Egyet rottyantunk rajta, közben elkészítjük a vajas galuskát: egy tojást habosra keverünk a puha vajjal, majd annyi lisztet szórunk bele, amennyit felvesz. Megsózzuk, és kiskanállal apró galuskákat szaggatunk belőle a forrásban lévő levesbe. Tálaláskor a maradék petrezselyemzöldjével díszítjük.


Süllő egészben sütve

A megtisztított, besózott és oldalán 2-3 centinként bemetszett halat paprikás-borsos lisztbe forgatom, és egy nagy serpenyő olajban mindkét oldalán megsütöm, oldalanként 6-10 percig (a hal nagyságától függően változik ez az idő). Persze azért akad néhány kisebb fogás. Egyik lényeges dolog, hogy az uszonyost meg kell roppantani – így kunkorodik igazán. Roppantás előtt a halat a hátára fektetem a hasüregével felfelé – ekkor látszanak a gerinccsigolyái –, s éles, hegyes késsel átvágok a nyaki, a háti és a farok felőli végén egy-egy csigolya közötti porcot. Amennyiben kisebb, egy-másfél kilós halat sütök, akkor ennyi elég is, ha nagyobbat, akkor érdemes a nyakán és a farkánál áthurkolt cérnával görbére feszíteni a halat. Másik fogás, hogy a süllő száját még nyersen szét kell feszíteni, s egy beleillő, nagyobb diónyi, megtisztított burgonyával ki kell peckelni. Ezt sütés után eltávolítom, s helyébe kerülhet a klasszikus citromszelet.

 


Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi négy meg hat?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi négy meg hat?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi négy meg hat?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi négy meg hat?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »